Filmat më të mirë të vitit 2020

Viti 2020 nuk ka qenë aspak i mirë, as për industrinë e filmit, por megjithatë, filmat vazhdonin të prodhoheshin, duke demonstruar më së miri frazën e famshme “The show must go on”. Ky vit edhe pse kërcënonte të shembte industrinë e filmit, Hollywood-i na ofroi një bollëk ofertash që sfiduan frikën, duke na bërë që…

Javë befasuese në teknologji: Bugatti në vend të bredhit e Amazon në vend të PS5 dërgon ushqim për mace

Kur e mendojmë dekorimin e sheshit për fundvit, mendja na shkon tek dekorimet festive, mirëpo Franca ka befasuar me ‘bredhin’’ dekorues këtë viti. Në Molsheim të Francës, autoritetet vendore kanë menduar që për të zbukuruar qendrën e qytetit, të vendosin aty jo pemën e Krishtlindjes, por makinën më të shtrenjtë në botë: Bugatti Voiture Noire.…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 dhjetor të vitit 1963, gazeta ‘The Times’ vlerësoi John Lennon dhe Paul McCartney si kompozitorët më të mirë të këtij viti. Pas dy ditësh, kritiku i muzikës Richard Buckle në një artikull të shkruar në gazetën ‘Sunday Times’, vlerësoi po ashtu këta dy artistë si kompozitorët më të mirë të të gjitha kohërave…