Radio KFOR-i promovues i vazhdueshëm i tolerancës dhe bashkëpunimit ndëretnik

Misioni i Radio KFOR-it që nga themelimi dhe në vazhdimësi, është që nëpërmes programeve, përveç informimit, edukimit dhe argëtimit, të promovojë dhe mbështesë tolerancën, paqen dhe bashkëpunimin ndëretnik në Kosovë. Nëpërmes programeve, aktiviteteve dhe fushatave për paqen, Radio KFOR-i qëndron pas shumë storieve të suksesshme të bashkëjetesës së komuniteteve të ndryshme në Kosovë dhe tolerancës…

Sot shënohet “Dita Ndërkombëtare e Emigrantëve”

Që nga viti 2000, Organizata e Kombeve të Bashkuara, ka vendosur që data 18 dhjetor t’i ndahet shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Emigrantëve”. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me zëvendësministrin në Ministrinë e Punëve  të Brendshme, Yildiray Bayram, i cili tregoi se sa është e përgatitur Kosova për të…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 dhjetor të vitit 1961, grupi ‘The Tokens’, qëndruan për tre javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë me këngën ‘The Lion Sleeps Tonight’, ndërsa në pozitën e 11-të në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë datë të vitit 1971, bendi ‘T.Rex’ publikuan albumin e tyre të dytë ‘Electric Warrior’.…