Këtë muaj mbahet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’

Në Maqedoninë e Veriut do të organizohet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’, i cili pritet të mbledh film bërës nga e gjithë bota, për të krijuar një urë lidhëse për artistët dhe të forcoj marrëdhëniet multietnike në rajon. ForumZFD, një organizatë gjermane që synon të promovojë dialog multietnik, të kapërcejë ndarjet etnike në shoqëri…

Publikohet Observatori i Agjendës Digjitale për Kosovë

Lidhja në internet midis njerëzve, tani është pjesë e jetës tonë të përditshme, që do të thotë se shërbimet e Internetit nuk janë më vetëm për argëtim, mirëpo janë pjesë themelore e shoqërisë. Së fundmi Organizata Jo-Qeveritare ‘Open Data Kosovo’, ka publikuar Observatorin e Agjendës Digjitale për Kosovë, në kuadër të projektit Rritja e Iniciativës…

Publikohen datat për edicionin e 13-të të ‘PriFest’

Që nga data 1 nëntor, është hapur thirrja për paraqitjen e filmave për pjesëmarrje në festivalin ‘PriFest – 2021’, në dy platforma FilmFreeway dhe FestHome. Edicioni i 13-të me radhë i festivali ‘PriFest’, do të vijë me ndryshime në përbërjen e programit të tij, tha kështu për Radio KFOR-in Drejtoresha e PriFest, Vjosa Berisha: ‘Pas…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 nëntor të vitit 1966 grupi ‘The Monkees’, ishin në krye të top listës Billboard me këngën  ‘Last Train To Clarksville’, Bobby Hart i cili bashkë-shkruajti këngën, mori idenë për tekstet kur ai në një radio dëgjoi këngën ‘Paperback Writer’ të Beatles. Ishte viti 2000 kur U2 arriti në pozitën e parë, në tabelën…