Instituti INDEP publikon hulumtimin mbi zbatimin e ligjit për barazi gjinore në Kosovë

Institute for Development Policy (INDEP) në Kosovë ka publikuar hulumtimin e tyre me temën ‘Ligji për barazinë gjinore në Kosovë’, për të vlerësuar përmbajtjen, zbatimin dhe hapat e ardhshëm të këtij ligji. Hulumtuesit kanë analizuar disa aspekte të këtij ligji siç janë: mekanizmat institucional për barazi gjinore, mbrojtja dhe trajtimi i barabartë në bazë të…

‘Dita Botërore e Sinjalizuesve’ shënohet sot me moton “Kqyr, Ngo, FOL”

Lëvizja FOL në ‘Ditën Botërore të Sinjalizuesve’, e cila shënohet çdo vit me datën 23 qershor, do të organizoj disa aktivitete me moton “Kqyr, Ngo, FOL”, duke bërë kështu promovimin e sinjalizimt dhe Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve. Aktiviteti që do të organizoj Lëvizja FOL për shënimin e ‘Ditës Botërore të Sinjalizuesve’, është një konferencë,…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Shërbyesve Civil”

23 qershori është “Dita Ndërkombëtare e Shërbyesve Civil”, e themeluar në vitin 2002 nga Kombet e Bashkuara. Kjo ditë është krijuar për të njohur punën e shërbyesve civil, të cilët bëjnë ndryshimin në shumë pjesë të botës, duke ofruar shërbime gjithëpërfshirëse për t’i shërbyer qytetarit dhe duke përfshirë qeverinë dixhitale. Një punë dhe përkushtim të…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Në këtë datë, të vitit 2016, tre anëtarët e gjallë të grupit ‘Led Zeppelin’, dëshmuan në një gjykatë se ata nuk e kishin vjedhur intron e këngës së famshme ‘Stairway to Heaven’, nga një këngë e vitit 1968 me emrin ‘Taurus’, nga bendi Spirit.  Ata u shpallën të pafajshëm nga gjykata e San Franciskos. Më…