Universiteti i Prishtinës, përfshin gjuhën serbe në ‘Programin e Ballkanistikës’

Në Fakultetin e Filologjik në Universitetin e Prishtinës, mund të studiohet edhe gjuha serbe, si pjesë e ‘Programit Ballkanistika’. Ky projekt është i një rëndësie të veçantë, meqë sjell frymën shumetnike dhe mundësinë e krijimit të shkëmbimeve kulturore dhe arsimore për studentë të cilët duan të mësojnë gjuhën serbe dhe anasjelltas, në Universitetin e Prishtinës.…

Fundjavë e ngjeshur për futbollin kosovar

Ky stinor është duke sjellë rezultate shumë interesante në Superligën e Kosovës, përkundër faktit që dy klubet nga Gjilani, e kanë dëshmuar se e kanë marrë me seriozitet garën për titull, megjithatë diferenca e vendit të parë dhe të gjashtë në Superligë, dallon vetëm për dy ndeshje. Java e 16-të e Superligës, vjen me pesë…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Në këtë ditë në vitin 1972, Chuck Berry qëndroi në pozitën e parë në top listën muzikore në në Mbretërinë e Bashkuar me këngën  ‘My Ding a-Ling’. Kjo këngë u regjistrua fillimisht nga Dave Bartholomeë në vitin 1952. Në vitin 2003, Michael Jackson hapi një faqe në internet për t’u mbrojtur pas akuzave për abuzim…