Të rejat javore në teknologji

Shitja e orëve inteligjente sa vjen e rritet. Statistikat e fundit tregojnë që orët inteligjente po gëzojnë shtrirje çdo herë e më të madhe në treg. Gjatë tremujorit të tretë të këtij viti, ka pasur një rritje të dërgesave prej 16% të orëve të mençura, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020. Javën që…

Dita Botërore e Dheut (Tokës)

Data e sotme, 5 dhjetori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Dheut (Tokës)’, një ditë për të përqendruar vëmendjen në rëndësinë e tokës së shëndetshme dhe për të avokuar për menaxhimin e qëndrueshëm të burimeve të tokës. Për të shënuar rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me drejtorin e ‘Institutit Bujqësor të Kosovës’,…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 dhjetor të vitit 1973, Paul McCartney publikoi albumin e tij të pestë pas largimit nga The Beatles. Albumi ‘Band on the Run’, që përfshinte këngët: ‘Jet’ dhe ‘Bluebird’ u bë një nga albumet më të suksesshme të këngëtarit. Në këtë datë të vitit 1992, Whitney Houston lansoi këngën e saj të famshme ‘I…