Dita Botërore e Bankave

Më 19 dhjetor 2019, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi rezolutën 74/245, përmes së cilës caktoi datën e sotme, 4 Dhjetor, si ‘Ditë Ndërkombëtare të Bankave’. Për të shënuar ditën e sotme dhe për tu njohur me gjendjen e bankave dhe sistemin bankar në Kosovë, Radio KFOR-i mori më shumë detaje nga Kryeshefi Ekzekutiv në…

Dhjetori përshkohet me llojllojshmëri filmash

Kemi hyrë tashmë në muajin dhjetor, i cili përveç filmave me përmbajtje festive, sjellë po ashtu edhe zhanre të tjera filmash, me datat dhe titujt e të cilëve, mund të njoftoheni poshtë këtij lajmi: Filmi ‘The Scrapper’ – Data e publikimit: 07 dhjetor Filmi ‘So Late So Soon’ – Data e publikimit: 09 dhjetor Filmi…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 4 dhjetor të vitit 18971, Led Zeppelin qëndruan për dy javë në pozitën e pare, në top listën e këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin ‘Four Symbols’ dhe këngën e tyre 8 minutëshe ‘Stairway to Heaven’. Me këtë album ata shitën mbi 23 milion kopje, vetëm në Amerikë. Në këtë…