Shënohet sot ‘Dita Botërore e Televizionit’

Nëse në shekullin e njëzetë, atë botë kur u shpik televizori, kishte një ndikim të thellë dhe të gjerë në natyrën dhe cilësinë e jetës moderne e të përditshme të njeriut, duke qenë më intim e më i afërt dhe burim i rëndësishëm i marrjes së informacionit, ky ndikim në ditët e sotme është zbehur,…

Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik

“Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave në Trafik”, e cila shënohet sot (21.11.21), përkatësisht çdo të diel të tretë, të muajit nëntor, përkujton ata që vdiqën ose u plagosën nga aksidente rrugore si dhe tregon gjendjen e vështirë të të dashurve të tyre, të cilët duhet të përballen me pasojat e lëndimeve apo edhe vdekjen…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 21 nëntor në vitin 1975, Elton John gjatë një vizite në Los Angeles, mori një ‘Yll’ në Hollywood Walk of Fame. Në këtë datë në vitin 1981, ‘The Queen’ dhe David Bowie ishin në pozitën e parë me këngën e tyre ‘Under Pressure’. Ata e regjistruan këngën së bashku në një studio gjermane. Ky…