Bota ofron mundësi të shumta për aktivitete kreative, e këtë fakt e dëshmojnë dy nxënëset, Ana Mia dhe Tea

“Nuk ka kohë për monotoni, ka kohë për punë dhe kreativitet”, këtë thënie e dëshmojnë dy adoleshente, të cilat masat e rrepta kundër CoViD-19 i shfrytëzuan për t’u bërë shembuj për të gjithë të rinjtë.   Nxënëset, Ana Mia Bajrami dhe Tea Firzi, janë personazhet e përzgjedhura të Radio KFOR-it, shembuj që mund të ndiqen nga…

Shënohet sot ‘Dita e Hobbit’

‘Dita e Hobbit’ është një festë që shënohet sot, më 22 shtator, pikërisht me ditëlindjen e hobbitëve, Bilbo dhe Frodo Baggins, dy personazhe të trilluara në grupin e popullarizuar të librave të J. R. Tolkien ‘The Hobbit’ dhe ‘Lord of the Rings’. Sipas mjedisit imagjinar, Bilbo, lindi në vitin 2890 dhe Frodo, në vitin 2968…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 22 shtator, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, bëri histori në top listat muzikore angleze, duke qëndruar për 12 javë rresht në pozitën e parë, me këngën e tij të titulluar ‘Everything I Do, I Do It For You’. – Në këtë datë, të vitit 2011, kompania që krijon vetura ‘SEAT’, njoftoi se…