Informacioni si një e mirë publike

Duke parë rëndësinë e lirisë së shtypit, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 1993, shpalli 3 Majin si “Ditë Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit”. Me rastin e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi Prodekanin e Fakultetit të Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë, në Kolegjin AAB, Prof. Ass. Dr. Gazmend Abrashi, i cili theksoi: “Shënimi…

Dhuna në familje, duhet të raportohet

Dhuna në familje, po vazhdon që të jetë një fenomen me të cilin përballet e tërë shoqëria globale. Edhe në Kosovë, dhuna në familje vazhdon të jetë një fenomen shqetësues. Për të kuptuar statistikat e dhunës në familje përgjatë tre mujorit të parë të vitit 2021, Radio KFOR-i ka intervistuar zëdhënësin e Policisë së Kosovës,…