Policia e Kosovës organizon ligjëratë për vetëdijesimin e nxënësve, mbi rregullat e trafikut

Policia e Kosovës sot (12.03), ka mbajtur një ligjëratë për nxënësit e shkollës fillore të mesme të ulët ‘Faik Konica’, në Prishtinë. Zyrtarët policor Isak Përçuku dhe Dusan Popovic, i njoftuan  nxënësit e klasës së 6-të, për rëndësinë e respektimit të rregullave në trafik, shenjat e trafikut dhe për kujdesin që duhet të tregojnë si…

Shënohet java mbi vetëdijesimin e sëmundjes së glaukomës

Glaukoma është një sëmundje optike që shkaktohet nga ndërtimi i lëngjeve në pjesën e përparme të syrit, gjë që rrit presionin brenda syrit. Glaukoma mund të çojë në humbje të shikimit nëse nuk diagnostikohet dhe trajtohet me kohë. Prandaj komuniteti dhe ekspertët shëndetësor shënojnë çdo vit ‘Javën e Glaukomës’, për të rritur vetëdijesimin ndaj kësaj…