Vende të lira pune në Kontingjentin e Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, në kuadër të KFOR-it

Kontingjenti i Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, ka hapur tre vende të lira pune për poziten ‘Interpretues/përkthyes të lartë’. Shkollimi dhe përvoja e nevojshme për këto tri pozita: – Arsim në nivelin e Kolegjit, Junior për 2 vjet, pas arsimit të mesëm, përfshirë këtu edhe ndjekja e trajnimeve në interpretim dhe përkthim të…

Bullizimi kibernetik, fëmijët dhe mbrojtja e tyre

Bashkë me zhvillimin e teknologjik, kjo fushë ka prodhuar edhe efekte negative. Është ‘bullizmi kibernetik’, që çdo ditë e më shumë  po ‘alarmon’ ekspertët kibernetikë që trajtojnë dhe studiojnë tema, se si ta zhdukim këtë dukuri që padyshim është në rritje dhe që rrezikon më së shumti fëmijët. Eksperti i sigurisë kibernetike, Mentor Hoxhaj, në…

Pavarësisht masave të lehtësuara, rekomandohet kujdes i vazhdueshëm ndaj ‘CoViD-19’

Organizata Botërore e Shëndetësisë si dhe të gjitha institucionet e shëndetësisë në të gjithë botën po kërkojnë edhe më tutje që të kemi kujdes të shtuar ndaj ‘CoViD-19’. Në këtë ftesë nuk bën përjashtim as Kosova, ku sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, vetëm gjatë 24 orëve të fundit 5 pacientë kanë humbur jetën, kurse…