Provimi i Maturës do të mbahet me datën 4 korrik

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit përmes një njoftimi bëri të ditur se ‘Provimi i Maturës Shtetërore 2020’, do të mbahet me datën  04 korrik. Përveç udhëzimeve dhe rregullave që duhet të ndjekin maturantët përgjatë provimit, në këtë njoftim janë përfshirë edhe udhëzimet rreth masave parandaluese që lidhen me mbrojtje nga ‘COVID-19’, udhëzime këto…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – A e keni ditur se nëse  e dëmtoni një bimë kaktusi në Arizonë, do të ndëshkoheni me 25 vjet…

Tema e sivjetme e ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqeruajtësve’ është ‘Gratë si çelës për fuqizimin e paqes’

“Nëse dëshironi të keni paqe për vete, siguroni paqen për të tjerët”, kështu ka thënë Dalai Lama, e ata që çdo ditë e shpërndajnë  dhe e ruajnë paqen, janë paqeruajtësit e Kombeve të Bashkuara, të cilët nderohen e falënderohen më së shumti sot, më 29 maj, në shënimin e “Ditës Ndërkombëtare të Paqeruajtësve të Kombeve…