Bëhuni vullnetarë, ndihmoni njerëzit në nevojë!

Organizata ‘Toka’ në bashkëpunim me projektet e të rinjve nga ‘Bashkimi Evropian’, kanë organizuar eksperienca vullnetare për të rinjtë të cilët mund të vizitojnë vende të ndryshme të Evropës duke ndihmuar njerëzit me aftësi të kufizuara, ata të cilët vuajnë nga sëmundje të ndryshme dhe persona që kanë nevojë për përkujdesje. Qëllimi i aktiviteteve është…

Nesër shfaqet filmi ambiental “The Day After Tomorrow”

Nesër (30.08.19), me fillim nga ora 20:00, në ambientin e ‘N`aris Lounge Bar’ (afër sheshit të qytetit të Obiliqit) do të shfaqet filmi “The Day After Tomorrow”. Këtë ngjarje po e sjell organizata joqeveritare ‘Keep It Green’ dhe vjen në kuadër të ‘Green Art Fest`19’. “The Day After Tomorrow”, është film nga regjisori Roland Emmerich,…

Përmes artit pasqyrohet gjendja aktuale mjedisore

Projekti me artistët adoleshentë të klubit ARTTEEN, i realizuar nga Galeria Kombëtare e Kosovës, në kuadër të Programit të Edukimit dhe mbështetur nga KUSA ( Kosovo United States Alumni), përmbyllet sonte (29 gusht), përmes ekspozitës “Arti në mbrojtje të ambientit”, që fillon në ora 19:00, në GKK. Të rinjtë pjesëmarrës të kësaj ekspozite, përmes artit…

Diskutime mbi feminizmin dhe emancipimin e gruas

‘Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist’, që ka për qëllim avancimin e barazisë gjinore ka organizuar një aktivitet ku do të diskutohen idetë dhe alternativat anarkiste për barazi gjinore, përmes leximit të shkrimeve të feminists, Emma Goldman. Ky aktivitet do të mbahet në hapësirat e ‘Fondacionit Shtatëmbëdhjetë’, sot (29 gusht) duke filluar nga ora 17:30.…

Pse është i rëndësishëm edukimi në një shoqëri?

“Edukimi është arma më e fuqishme që mund ta përdorni për ta ndryshuar botën”, kjo thënie e nobelistit Nelson Mandela përshkruan më së miri rëndësinë e edukimit në një shoqëri. Edukimi ndihmon zhvillimin e një shoqërie të fortë, demokratike dhe ekonomikisht të qëndrueshme, prandaj në një shoqëri multietnike, si kjo e jona, edukimi i barabartë…