Themelohet Qendra për Karrierë në Prishtinë

Duke e kuptuar rëndësine e orientimit për karrierë për nxënësit e shkollave profesionale, Agjencia për Arsim dhe Aftësim Profesional dhe Arsim për të Rritur, inauguron sot (24 tetor), në SHMLT “Shtjefën Gjeçovi”, në Prishtinë, Qendrën për Karrierë. Kjo qendër është themeluar si rezultat i një partneriteti dhe bashkë-investimi në mes të Agjencisë për Arsim dhe…

Fushatë kundër dhunës në familje “Ndaleni heshtjen: Flisni me zë të lartë, flisni hapur”

“American Corner” në Kosovë ka paraparë organizimin e disa aktiviteteve për shënimin e muajit tetor, si muaj të ndërgjegjësimit kundër dhunës në familje. Sot (24 tetor), duke filluar nga ora 17:00, në hapësirat e Bibliotekës “Pjetër Bogdani” në Prishtinë do të shfaqet filmi amerikan i vitit 1991, “Sleeping with the Enemy” nga regjisori Joseph Ruben.…

Pse duhet ta respektojmë kodin e veshjes?

Kodi i veshjes përmban më shumë sekrete sesa ne mund të mendojmë. Veshja dhe pamja përcjellin mesazhe mbi personalitetin tonë tek njerëzit e tjerë. Andaj, duhet të jemi të kujdesshëm kur zgjedhim se si duam të dukemi. Pa thënë asnjë fjalë, vetëm përmes gjuhës së trupit dhe veshjes tonë, njerëzit janë të aftë të krijojnë…