Pesha e fjalëve të filozofëve të mëdhenj, si Plato dhe Marcus Aurelius, edhe në ditët e sotme

Çdo vit, të enjten e tretë të muajit nëntor, pikërisht sot (18.11.21), festohet ‘Dita Botërore e Filozofisë’. Kjo ditë promovon një shkëmbim akademik të filozofisë, për zhvillimin e mendimit njerëzor. Fjala Filozofi, rrjedh nga fjalët greke, ‘philo’ që do të thotë dashuri dhe ‘sophos’ që do të thotë urtësi. Prandaj, të jesh filozof do të…

Printerët 3D, inovacioni dhe e ardhmja teknologjike

Zbulimet dhe zhvillimet teknologjike, vazhdojnë të pasurojnë botën me inovacione dhe mënyra të reja të punës, duke pasuruar dhe ndryshuar mënyrën tradicionale të jetës. Printerët 3D, janë disa nga zhvillimet e reja në këtë fushë dhe ky lloj printimi është një proces i krijimit të objekteve tredimensionale nga një skedar (file) digjital. Krijimi i një…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 nëntor të vitit 1993, grupi Nirvana regjistroi një sesion të vecantë të këngëve të tyre në MTV në New York. Nirvana po ashtu këndoi  një listë të këngëve nga materiale kryesisht më pak të njohura dhe versione të këngëve të këngëtarëve tjerë. Ky album fitoi ‘Grammy’ për albumin më të mirë të muzikës…