Brukseli, kryeqytet i Belgjikës dhe vendi ku u krijuan patatinat e njohura “french-fries”

Brukseli, kryeqyteti i Belgjikës, është i njohur për shumë gjëra, si për politikë, histori, arkitekturë dhe kuzhinën e saj të pasur… Është e lehtë të magjepsesh nga kultura dhe bukuria e këtij qyteti edhe pse relativisht i vogël. Brukseli është kryeqyteti politik i Evropës dhe është shtëpia e 40,000 punonjësve të Bashkimit Evropian dhe 4,000…

Sot shënohet “Dita e Kombeve të Bashkuara”

Data e sotme 24 tetor, shënon “Ditën e Kombeve të Bashkuara (KB)”, e cila është festuar që nga viti 1948, duke shënuar përvjetorin e hyrjes në fuqi të “Kartës” së KB, në vitin 1945. Në vitin 1971, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara rekomandoi që kjo ditë të shënohet si ditë zyrtare dhe të…