Koronavirusi… drejt një bote të re

Ky artikull i fundit konsideron hapin e fundit, i cili është kur ne e zbulojmë se duhet të punojmë për një “botë të re”. ‘COVID-19’ mund të shihet me lente të dyfishtë: mund të rrisë ose frikën ose dashurinë; mund të shihet si një armik për të luftuar ose si një mundësi për të kuptuar…

Peshkimi i paligjshëm shkakton humbjen e miliona tonë peshk çdo vit

Peshkataria siguron një burim jetik të ushqimit, punësimit, rekreacionit, tregtisë dhe mirëqenies ekonomike për njerëzit në të gjithë botën. Mirëpo, qëndrueshmëria e këtij burimi është shumë e rrezikuar nga peshkimi i paligjshëm, andaj data e sotme, 5 qershor, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare për Luftën kundër Peshkimit të Paligjshëm, të Pa raportuar dhe…