Si t’i anashkalojmë vonesat?

Vonesat janë gjithmonë të mërzitshme edhe kur bëhen nga personat tonë më të dashur. Secili nga ne përballet me të paktën një person brenda ditës, që nuk e respekton orarin e saktë, orarin e punës ose orarin e një takimi për drekë. Por, pse ndodhin këto vonesa dhe si të reagojmë nëse jemi persona të…

E mira qëndron në shumëllojshmëri

“Nuk është synimi ynë që të bëhemi si të tjerët, ne duhet të jemi të ndryshëm nga njëri-tjetri, të mësojmë të shohim njerëz të ndryshëm nga vetja jonë dhe t’i respektojmë të tjetër për atë që janë”, është ky një mendim për diversitetin nga poeti Herman Hesse. Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë (IBCM) synon…

Fillon “Java Evropiane e Mobilitetit”

Nën temën “Ec me ne!” edhe në Kosovë sot (16 shtator),  ka nisur “Java Evropiane e Mobilitetit”, e cila është iniciativë evropiane,  që inkurajon qytetet që të prezantojnë dhe të promovojnë masa të qëndrueshme të transportit dhe t’i ftojnë njerëzit të provojnë alternativa tjera të lëvizjes kundrejt përdorimit të automjeteve. Për këtë vit, Komisioni Evropian…

Në Kino “ARMATA” shfaqen filma francez për migrimin

Më 17, 18 dhe 19 shtator, Kino “ARMATA” do të shfaqë tre filma nga seria “Migration” që trajton temën e migrimit. Filmat e kësaj serie do të shfaqen në kuadër të bashkëpunimit të radhës të Kino “Armata” me Aleancën Franceze në Kosovë, Ambasadën e Francës në Kosovë dhe “IF Cinema”. Sipas organizatorëve, filmat që do…