Nisë fushata “Mos e braktis shkollën”

Nga fillimgushti i këtij viti, grupi “Për familjet në nevojë” ka nisur fushatën “Mos e braktis shkollën” e cila ka për qëllim sensibilizim e shoqërisë për të kontribuar, në mënyrë që fëmijët që kanë braktisur shkollën të largohen nga rruga dhe të rikthehen përsëri në shkollë. Ky organizim,  fton të gjithë qytetarët që të kontribuojnë…

DOKU.TECH sjell të mirat dhe rreziqet e dixhitalizimit

Ditën e premte (09 gusht), me fillim nga ora 16:00, në kuadër të DokuFest-it vjen DOKU.TECH. Në edicionin e vitit 2019, DOKU.TECH do të trajtojë çështje rreth dixhitalizimit. Megjithëse, përparimet teknologjike na kanë ndihmuar të bëjmë detyrat e përditshme më lehtë, cila është kostoja e saj? Andaj, në këtë edicion do të trajtohen pyetje si:…

Mbahet në Gjakovë nata muzikore akustike me të rinj

Parku Kulturor ”Ali Podrimja”, në amfiteatrin e Gjakovës, mirëpret sot (07 gusht), në ora 21:00, të gjithë të rinjtë e talentuar në fushën e muzikës, të cilët kanë pasion muzikën ose aspirojnë të merren me të. Për qëllimin dhe përmbajtjen e kësaj ngjarjeje, na tregon drejtori i Parkut Kulturor “”Ali Podrimja” , Arbër Lleshi. “Qëllimi…

Bëhen bashkë për të kthyer objektin e braktisur në nje Qendër Arti

Komuna e Prishtinës, organizata “Shtatëmbëdhjetë”, Fondacioni Trashëgimia pa Kufij (CHëB) dhe Qendra Multimedia.kanë nënshkruar dje  (06.08.2019) një marrëveshje për revitalizimin e objektit të braktisur, në lagjen e Kacallarëve, në Prishtinë. “Marrëveshja përveç revitalizimit të vetë objektit, parasheh edhe shndërrimin e këtij objekti në hapësirë shumëfunksionale dhe Qendër të Artit për komunitetin, ku edhe do të…