Mbahet punëtori artizanale në ‘Termokiss’

Artizanati mbetet një profesion i çmuar, të cilin mjeshtrit popullorë e kanë përcjellë ndër shekuj zanatin e tyre, nga brezi në brez. Për të mësuar më shumë rreth punëdores artizanale, të shtunën (4 Maj), në Termokiss, prej orës 14:00 do të mbahet një punëtori, ku të interesuarat mund të marrin me vete makinën e qepjes,…

Nesër fillojnë klasat informuese për nënat e reja

‘Action for Mother and Children’ nga nesër (3 maj), e deri në fund të muajit maj, në qytetet të ndrsyhme si në Prishtinë, Ferizaj, Mitrovicë, Drajkovc, Kaçanik, Prizren, Pejë, Dragash dhe Klinë organizon klasë informuese, falas, për nënat e reja. Temat të cilat do të diskutohen janë të ndryshme, si: përgatitja për shtatzëni të shëndetshme,…

Këtë vikend në Gërmi mbahet ‘Love Plus Streetball’

Sivjet shënohet përvjetori i 10-të i ‘Love Plus Streetball’, që organizohet nga ‘Organizata Kosova Population Fundation’ (KOPF) dhe kësaj radhe vijnë me një edicion special. ‘Love Plus Streeball 2019’ tashmë ka bërë përgatitjet e nevojshme dhe fton të gjithë adhuruesit e streetball-it, që të marrin pjesë në edicionin special të këtij viti. Ngjarja organizohet me…

Nesër mbahet konferencë ndërkombëtare për mjekësinë emergjente sportive

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) do të organizoj konferencë ndërkombëtare për mjekësi emergjente sportive. Kjo do të jetë hera e dytë që komisioni për mjekësi sportive i KOK-ut, organizon konferencën për mjekësi emergjente sportive si dhe kursin e ndihmës së parë, ku pjesëmarrësit do të trajnohen në temat: përcaktimi i shkallës së emergjencës së sportistëve,…