Miratohen masat e reja ‘Anti-CoViD’ në Kosovë

Në mbledhjen e mbajtur sot (25.09.20), Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja ‘Anti-CoViD’. Ndër të tjerash, me këtë vendim, Qeveria nga sot i ka zgjatur orarin e punës për një orë të gjitha lokaleve të gastronomisë, por me disa kufizime. Po ashtu, Qeveria ka lejuar pjesërisht aktivitetet kulturore. Radio KFOR-i ju sjell të…

Fillon sot edicioni jubilar “Etno Fest”

Sot (25.09.20), fillon edicioni jubilar i Festivalit të Arteve dhe Kulturës tradicionale “Etno Fest”, i cili do të zgjasë deri me datën 27 shtator. Meqenëse ky edicion po mbahet në kushte pandemie, koordinatorja e projektit, Vlora Azemi për Radio KFOR-in theksoi: “Është festivali i vetëm që po mbahet në këtë kohë pandemie. Gjithçka është e…

Kosova shënon sot ‘Ditën Botërore të Farmacistëve’

“Farmacistët transformojnë shëndetin global”, kjo është tema përmes së cilës, Federata Ndërkombëtare e Farmacisë, shënon këtë vit “Ditën Botërore të Farmacistëve”, e cila ka për qëllim promovimin e profesionit të farmacistit, promovimit të shërbimeve shëndetësore që pacientët i marrin në barnatore dhe të gjitha aktivitetet tjera të cilat përkojnë me fushë veprimtarinë e farmacisë. Këtë…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Ëndrrave’

Nuk ka rëndësi se nga vini, ku jetoni, apo sa para keni, një gjë është e sigurt, të gjithë ne kemi ëndrra. Të gjithë kemi aspirata dhe synime për një të nesërme më të mirë. Ëndrrat i ndjekim çdo ditë, por data e sotme, 25 Shtatori, i është ndarë ‘Ditës Botërore të Ëndrrave’, me qëllim…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 25 shtator, të vitit 1983, ka lindur aktori dhe DJ amerikan Childish Gambino, emri i vërtetë i të cilit është Donald Glove. Në vitin 2018, ai mbante pozitën e parë të top listave muzikore amerikane, me këngën ‘This Is America’. Ai fitoi katër çmime Grammy, me këngën ‘This Is America’, atë për ‘Këngën…