Maji fillon me histori të jashtëzakonshme filmike

Para shpikësve të parë të projektorit kinematografik, vëllezërve Lymier, baba i ‘Motion Picture’, apo fotografisë në lëvizje, ishte Louis Le Prince, i cili në vitin 1888  xhiroi një film të metrazhit të shkurtër, që zgjaste 2 sekonda, me një kamerë me 12 imazhe në sekondë, i titulluar ‘Roundhay Garden Scene’. Sot, pas më shumë se…

Rikujtojmë vlerat e muzikës Jazz

“Dita Ndërkombëtare e Jazz-it” është një ditë e veçantë e cila në nivel ndërkombëtar shënohet çdo vit me datën 30 prill. Kjo ditë ka nisur të shënohet prej vitit 2012, me qëllim që të theksohet rëndësia e muzikës Jazz dhe ndikimit i saj në kulturat e ndryshme në botë. Në këtë ditë, organizohen koncerte dhe…