Iniciohet për herë të parë kampanja “Ballkani i Bashkuar për Ajër të Pastër”

Vendet e Ballkanit Perëndimor e kanë cilësinë më të ulët të ajrit në Evropë, prandaj përfaqësuesit e kampanjës “Ballkani i Bashkuar për Ajër të Pastër”, u bëjnë thirrje institucioneve kompetente dhe qytetarëve në rajon për të parandaluar deri në 13.500 vdekje të parakohshme, çdo vit. Qytetarët e Kosovës, Shqipërisë, Serbisë, Malit të Zi, Maqedonisë së…

Librat e rinj që pasuruan letërsinë së fundmi

Shkrimtarë dhe autorë të ndryshëm vendor dhe ndërkombëtarë vazhdimisht pasurojnë letërsinë me tituj të rinj, duke iu mundësuar mijëra adhuruesve të leximit të gjejnë botime të reja nga zhanre të ndryshme. Botimet dhe autorët e dekadës së fundit kanë sjellë miliona tituj në gjithë botën, duke zgjeruar horizontin e fushave dhe duke iu mundësuar lexuesve…