Punëtori për rolin dhe kontributin e grave, pjesë e fushatës ’16 Ditë Aktivizëm’

Drejtorati për Policimin në Bashkësi dhe Preventivë që vepron në kuadër të Policisë së Kosovës, do të organizojë sot, më 26 nëntor, punëtorinë “Roli i grave në FSB dhe kontributi i tyre në sigurinë në bashkësi, përfshirë sfidat gjatë pandemisë”, mbështetur nga misioni i OSBE-së në Kosovë, përkitazi Departamenti për Siguri Publike. Radio KFOR-i ka…

Shënohet sot “Dita kundër Obezitetit”

“Dita kundër Obezitetit” është një kremtim ndërkombëtar i cili shënohet me datën 26 Nëntor, i vendosur nga një grup i organizatave të kujdesit shëndetësor, për të rritur ndërgjegjësimin për mbipeshën si një rrezik për shëndetin publik. Për të ditur se cilat janë veprimet më të mira për të luftuar obezitetin, Radio KFOR-i kontaktoi dietologen, Vala…

Bullizmi, sfidë e nxënësve që nxit urrejtje dhe dhunë

Bullizmi në shkolla ende mbetet një sfidë e rëndë dhe e vështirë për nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit në Kosovë. Bullizmi (ngacëmimi) është aktiviteti i sjelljes së përsëritur, agresive që synon të dëmtojë një individ tjetër, fizikisht, mendërisht ose emocionalisht. Sipas një sondazhi të kryer në shkurt të këtij viti, nga kompania ‘Pyper’ në Kosovë, mësojmë…

‘Festivali i Baballarëve’, aktiviteti që mbështet ’16 ditët e aktivizmit’, në luftimin e dhunës në familje

Në kuadër të ‘16 ditëve të aktivizmit’, një fushatë globale që ka për qëllim parandalimin e dhunës në familje ‘Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Kërkime’ në Kosovë, është bërë po ashtu pjesë e kësaj fushatë duke organizuar edicionin e parë të ‘Festivalit të Baballarëve’, që do të mbahet nesër, me 27 nëntor, me aktivitete…