Doktorët Salih e Florie Krasniqi, në shërbim të pacientëve edhe gjatë pandemisë

Punëtorët shëndetësorë në mbarë botën janë shpallur heronjtë e vitit 2020, për shkak të kontributit të tyre në trajtimin e pacientëve të prekur me ‘Covid – 19’. Ata po vlerësohen si njerëzit më të guximshëm të kësaj gjenerate. Megjithatë, heronjtë e kësaj pandemie, kanë sakrifikuar duke qëndruar larg familjarëve të tyre, në mënyrë që të…

Roli i mediave sociale përgjatë pandemisë

Dhjetori i vitit 2019, do të ndryshonte botën në pikëpamjet që as që ishin paramenduar. Shfaqja e virusit të panjohur që transmetohet nga njeriu në njeri, brenda pak muajve do të përhapej pothuajse në çdo cep të botës. Një nga masat e para që u ndërmor në shumë vende, ishte izolimi i popullatës në mënyrë…

Bota shënon ‘Ditën e Popujve Indigjenë’

‘Dita Ndërkombëtare e Popujve Indigjenë’, festohet çdo vit me datën 9 gusht dhe ka synim promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popullsisë indigjene në botë. Kjo ngjarje njeh arritjet dhe kontributet që njerëzit vendas bëjnë për të përmirësuar çështje botërore, siç është mbrojtja e mjedisit. Tema e këtij viti (2020), për të shënuar këtë…