Mbrëmje poezie nën tingujt e gurgullimave të Lumbardhit

E organizaur nga ‘Prizren Youth Power’ dhe ‘Peer Educators Network’ (PEN), nesër (04.05.19) organizojnë mbrëmje letrare. Ky aktivitet fillon në ora 18:00, në Sheshin e qytetit Keji,  dhe ka për qëllim që përmes artit poetik të shfaqë dhe të nxisë diskutimin rreth “Diskriminimit racor, gjinor dhe rëndësisë së artit”, në adresimin e këtyre dukurive. Përveç…

Shijo natyrën duke e pastruar atë!

Balkan Natural Adventure si ofruesi kryesor i shërbimit të turizmit në Kosovë, që nesër (4 maj), në ora 9:00, në Qendrën e Vizitorëve në Pejë, organizojnë aktivitetin e pastrimit të ambientit. Te gjithë ata që e duan ambientin e pastër dhe duan t’i bashkon aktivitetit të lartpërmendur, do të kenë të nesërmen më 5 Maj,…

3 Maji – Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

‘Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit’ festohet çdo vit më 3 maj, datë në të cilën është miratuar Deklarata ‘Windhoek’. Kjo ditë është themeluar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në dhjetor të vitit 1993, si një zgjatim i Seminarit mbi Promovimin e një shtypi të pavarur dhe pluralist afrikan. Neni 19 i…