”Rock United Fest” bashkon adhuruesit e muzikës Rock

Festivali ‘Rock United’ këtë vit organizohet duke bërë bashkë rock grupet nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, në mbështetje të muzikës dhe kulturës rock, nën moton, “Një për të gjithë, të gjithë për Rock”. Festivali do të fillojë në Amfiteatrin e Pishinës së Gërmisë, në Prishtinë, më 6 dhe 7 shtator,  nga ora 18:00. Në…

“BalkanFest” mbledh artistë të shumtë

Festvali multientik  “BalkanFest” i cili do të mbledhë disa qindra interpretues nga të gjitha komunitetet në Kosovë,  vjen me një synim të qartë, të ruajë këngët dhe vlerat tradicionale të vendit dhe shteteve të rajonit të Ballkanit. Këshilli Organizativi “BallkanFest”-it thekson se Festivali këtë vit pritet të mbahet në hapësirën e hapur të stadiumit të…

Shënohet sot Dita Botërore e Humanizmit

Jo më kot thuhet se Humanizmi është treguesi më i mirë i vlerës së njeriut, pasi është pikërisht ky virtyt njerëzor përmes të cilit përfiton bota mbarë, posaçërisht ata që nuk gëzojnë kushte të mira ekonomiko-sociale. Prandaj, sot (19 gusht) e gjithë bota shënon Ditën Botërore të Humanizmit, në të cilën diskutohet më shumë për…