Botohet poezia shqipe në kinezisht

Në Tajvan është botuar ‘Antologjia e poezisë shqipe’, në gjuhën kineze (Mandarinë). Në këtë antologji janë përfshirë gjithsej 20 poet, duke sjellur stilin unik poetik në këtë gjuhë. Shkrimtarët Basri Çapriqi, Fadil Bajraj, Ledia Dushi, Mario Bellizzi, Naime Beqiraj, Ilire Zajmi dhe poet të tjerë, kanë botuar poezitë e tyre në këtë përmbledhje. Përkthimin e…

Hapet qendra e Down Syndrome

Në qytetin e Ferizajit është hapur qendra e parë për të prekurit me sindromën ‘Down’, organizuar nga shoqata ‘Down Syndrome Kosova’. Kjo qendër është hapur me përkrahjen e kryetarit të komunës së Ferizajit Agim Aliu, i cili ka shprehur gatishmëri për të dhënë mbështje për familjet dhe fëmijët e prekur me sindromën ‘Down’. Kjo qendër…

Amerikë urime dita jote!

Sot, Shtetet e Bashkuara të Amerikës festojnë 242 vjetorin e Pavarësisë, deklarata e të cilës u nënshkrua më 4 korrik të vitit 1776 nga delegatët e 13 kolonive britanike të Amerikës. Ky dokument u hartua nga 32 vjeçari Tomas Xheferson, ku njëra pjesë e Deklaratës përmbante një listë ankesash kundër mbretit Xhorxhi i Tretë dhe…