Tragikomedija "Srećna nova" u Mitrovici

03.04.2018

Tragikomedija novog doba “Srećna nova“ režisera i glumca Aleksandra Mihailovića biće odigrana u Studentskom klubu (dom 6) u Mitrovici.

„Srećna nova“ je priča o susretu dvojice bivših emigranata, nekadašnjih cimera, nakon oko dve decenije. Novogodišnja noć će obojici doneti mnogo više od iznenadnog susreta, a preplitanje njihovih sudbina i dva suprotstavljena pogleda na život će najbolje oslikati tragikomediju vremena u kome

Cela vest...Međunarodni dan dečije knjige

02.04.2018

U svetu se 2. aprila proslavlja Međunarodni dan dečije knjige, koji je ustanovljen 1967. godine na dan kada je 1805. godine rođen Hans Kristijan Andersen, danski književnik iz čijeg se pera rodilo više od 150 bajki, medju kojima su "Mala Sirena", "Ružno Pače", "Palčica" i "Snežna kraljica", bez kojih odrastanje

Cela vest..."Primadone" u Mitrovačkom dvoru

02.04.2018

Pozorišna predstava “Primadone” u kojoj uloge tumače legendarne glumice srpskog glumišta Tanja Bošković i Rada Đuričin biće odigrana večeras od 20 časova u Mitrovačkom dvoru.

Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Dara (Rada Đuričin) i Milena (Tanja Bošković) su žene u “najboljim”

Cela vest...VOC-UP platforma – za lakše učenje jezika

30.03.2018

U okviru prjekta “Promovisanje socijalne integracije i pomirenja na Kosovu”, finansiranog od strane Britanske ambasade u Prištini koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM), jezička barijera identifikovana je kao jedna od glavnih prepreka za uključivanje manjinskih zajednica u kosovsko društvo. Zato je, kao online kurs za početnike koji sadrži 20 lekcija, osmišljena interaktivna  VOC-UP platforma za učenje albanskog i srpskog jezika. “Mi smo prestavili VOC-UP platformu za učenje

Cela vest..."Omladinski mirovni kamp 2018."

30.03.2018

Savet Evrope zajedno sa svojim Departmanom za omladinu, već 15. godinu zaredom, organizuje “Omladinski mirovni kamp 2018.” koji će ove godine biti održan u Omladinskom centru u Budimpešti (Mađarska) od 26. juna do 03. jula 2018. godine.

Nevena Radosavljević, posrednik edukativnog

Cela vest...Izložba ‘’Figura na 3 načina”

30.03.2018

Izložba slika i crteža Miloša Pavlovića, Mihajla Ristića i Aleksandra Kasalovića “Figura na 3 načina“, koja će biti predstavljena kroz tri različita pogleda na svet, biće otvorena u galeriji „Akvarijus” u Mitrovici. 

‘’Ovu izložbu sam smislio zajedno sa svojim kolegama, Milošem Pavlovićem i Mihajlom Ristićem. To su kolege koje imaju isti stil, kao i način rada. Izložba je namenjena radi predstavljanja figurativnog crteža na tri različita načina. Izložba je predstavljena od crteža i slika, predstavljene su figure koje prolaze kroz jednu vrstu transformacije, iz realnog stanja do nekog stanja fantazije, košmara”, kaže umetnik Aleksandar Kasalović.

Mladi umetnici ovim projektom hteli su da pokažu da je i u 21. veku  fragilnost ljudske psihe izražena jako puno. Ovom serijom radova istaknut je značaj sreće za

Cela vest...Treći Sajam obrazovanja u Gračanici

29.03.2018

Sajam obrazovanja "Dođi i informiši se", održan je u Gračanici. Srednjoškolci su, uz pomoć svojih profesora i direktora škola razgledali štandove na kojima su informacije dobijali u direktnom razgovoru sa stručnim licima fakulteta.

Natalija Prlinčević, član organizacionog odbora sajma obrazovanja, kaže za KFOR radio da je ove godine odziv srednjoškolaca  bio bolji u odnosu na prethodne godine.

Cela vest..."Neprijatelj prelazi zeku" u Soho-u

29.03.2018

Punk rock sastav pod nazivom “Neprijatelj prelazi zeku” je osnovan 2012 godine. To je bend sastavljen od petoro muzičara sa novosadske scene, sa priličnim iskustvom nekih ranijih bendova: Zoran Gagić – vokal, Oliver Popovski – gitara, Stefan Pajević – gitara, Davorin Vrhovac – bas i Miroslav Crveni na bubnjevima.

Potkovani iskustvom i znanjem, ubrzo nakon formiranja benda krenuli su sa snimanjem svojih

Cela vest...Bes(i)Misao - važan elemenat u mozaiku kulture!

28.03.2018

“Šta bi kultura sama po sebi trebalo da znači? Da li je to gledanje filma? Da li je to čitanje knjige ili kao kod Japanaca kulturno ispijanje čaja? Mislim da naša omladina trenutno obitava u kulturi, ali zbog nemogućnosti da sa njom bude u komunikaciji često krene nekim drugim putem. A da je želja prisutna da se ona proširi u svakoj sferi društva da, jedan od razloga zbog čega je i nastalo ovo kulturno sklonište Bes(i)misao”, objašnjava Nemanja Zarković, jedan od

Cela vest...Animirani film "Q&A" u Beogradu

27.03.2018

Kratki animirani film "Q&A" biće prikazan u subotu 31. marta u 19 časova u Domu omladine u Beogradu. Film će biti prikazan u okviru takmičarskog programa 65. Martovskog festivala kratkog dokumentarnog filma. 

Ovaj kratki animirani film je rezultat zajedničkog rada mladih umetnika/ca iz post-konfliktnih društava - Kosova i Srbije.

U filmu su predstavljene tri priče inspirisane izazovima sa kojima se suočavaju mladi iz ovih sredina, i koji su prouzrokovani zajedničkim ograničavajućim

Cela vest...