Koncert dečijeg hora „Sveti Sava“

06.06.2018

Kako bi promovisali Evropsku godinu kulturnog nasleđa i podigli svest kod građana o zajedničkom kulturnom nasleđu i jačanju osećaja pripadnosti evropskom prostoru, u toku kampanje o kvalitetnom obrazovanju, Informativni i kulturni centar Evropske unije u Mitrovici organizuje koncert dečijeg hora „Sveti Sava“ koji će biti održan u četvrtak, 7. juna, od 19 časova.

Nastavnik muzičke kulture i dirigent dečijeg hora Osnovne škole „Sveti Sava“, Sandra Vukadinović-Marković, kaže da je inicijator ovog koncerta Informativni i kulturni centar Evropske unije sa sedištem u Mitrovici i da je škola prihvatila učešce sa velikim entuzujazmom.

„Oni su smatrali da smo mi najadekvatniji, obzirom da eto četiri godine predstavljamo grad Mitrovicu u najboljem mogućem svetlu. Biće šarenolik repertoar,

Cela vest...Projekcije filmova “Ukradena princeza” i “Taksi 5”

06.06.2018

U Domu kulture  „Gračanica“ u četvrtak 7 juna biće prikazani filmovi  “Ukradena princeza” i “Taksi 5”.

Animirani film “Ukradena princeza”  reditelja  Oleha Malamuzha biće prikazan od 19:00 časova .

Veličanstvena priča koja se događa u vreme hrabrih vitezova, prekrasnih princeza i čarobnjaka, koja će nam pokazati da je ljubav jača od bilo koje magije.

Ruslan, izgubljeni umetnik, koji mašta o tome da postane vitez, upoznaje predivnu Milu i zaljubljuje se u nju, ne sumnjajući ni trena da je ona kraljeva kći. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala. Zli čarobnjak, Černomor ukrade Milu kako bi njenu ljubav pretvorio u svoju čarobnu moć. Ruslan kreće u potragu za ukradenom princezom kako bi dokazao da je ljubav jača i od magije.

Cela vest...Svetski dan zaštite životne sredine

05.06.2018

Širom planete Zemlje danas se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine. Na ovaj dan ljudi ujedinjeno deluju kako bi obezbedili čistiju, zeleniju i sjajniju budućnost za sebe i buduće generacije.

U Donjoj Gušterici, učenici nižih razreda pridružili su se akciji sadnje raskošnog ukrasnog drveća, katalpe, koju je organizovalo Odeljenje inspekcije opštine Gračanica. Direktor ovog odeljenja Miloš Aritonović

Cela vest...Finale Likovnog okršaja

05.06.2018

Finale trećeg ciklusa Likovnog okršaja u Kulturnom centru “Akvarijus” biće održano u sredu, 6. juna od 20 časova. Četke ce ukrstiti pobednici kvalifikacionih okršaja: Milica Miletić, Aleksandra Grozdanović (studenti mitrovačkog Fakulteta umetnosti) i Petar Aleksić sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Uslovi takmičenja su izmenjeni u odnosu na kvalifikacione likovne okršaje, te će akcenat biti stavljen na zadatke žirija, kao i snalaženje i umeće učesnika u znatno težim okolnostima nego do sada, a pobednik likovnog okršaja biće onaj takmičar koji dobije najveći broj bodova žirija i publike.

Nagrada za pobednika je samostalna izložba čije troškove i realizaciju snosi Kulturni centar “Akvarijus”, gde će postavka i biti izložena.

Cela vest...Poučna priča o prijateljstvu - "Dugonja, Trbonja i Vidonja"

05.06.2018

Dom kulture „Radomir Popović“ Kamenica – Ranilug i Srpsko pozorište Gnjilane će premijerno izvesti predstavu za decu pod nazivom „Dugonja, Trbonja i Vidonja“.

„Dugonja, Trbonja i Vidonja“ je priča o pravdi, dobroti i istini u kojoj nije bitno ni mesto ni vreme, važno je samo imati poverenje u snagu dobra i veru da se tuga

Cela vest...„Crveni šešir“ u Mitrovačkom dvoru

04.06.2018

U organizaciji Studentskog centra u Mitrovici i Studentskog parlamenta biće odigrana pozorišna predstava “Crveni šešir”, u kojoj uloge tumače Mina Lazarević i Nada Blam.

Predstava je nastala na osnovu istinite priče o dvema poznatim srpskim glumicama. Dugo čuvana tajna, o kojim glumicama je reč, ni danas nije obelodanjena. Komične i tuzne scene života pokreću pitanje ljubavi: ko smo mi jedni drugima? 

Cela vest...Promocija zbornika u Novom Sadu

01.06.2018

Fondacija "Simonida" i Sterijino pozorje u Novom Sadu, organizovali su promociju zbornika "Dušan Kovačevic: Ideologija, čovek, drama" koji je izdao Dom kulture Gračanica, u okviru pratećeg programa 63. Sterijinog pozorja.

Sagledavajući strukturu dramskog teksta, autori su preispitali svet zasnovan na groteskno-hipertrofiranoj realnosti prožetoj apsurdom, u kojem se sasvim jasno ocrtava zastrašujuća priroda likova koja izaziva smeh,

Cela vest..."Rastimo uz ples" ove godine u Dobrotinu

01.06.2018

Danas je u Dobrotinu održana plesna manifestacija „Rastimo uz ples“. Učesnici ovog događaja su bili mališani i vaspitači Predškolske ustanove „Sunce“ iz Donje Gušterice.

Manifestacija je održana na sportskim terenima u ovom mestu, a roditelji i ostali meštani Dobrotina i okolnih mesta, imali su priliku da uživaju u šarenoj koreografiji, plesu i muzici koju su predškolci i njihovi vaspitači pripremili.

Cela vest...Mali teatar sa Uježom u Zubinom Potoku

31.05.2018

Po motivima teksta Branislava Nušića, Ujež, „Mali teatar“, koji fukcioniše u okviru Kulturnog centra „Akvarijus“, širom Kosova izvodi istoimenu predstavu koja je premijerno izvedena 8. marta u Mitrovici.

Dunja Nikolić, rediteljka ovog komada i vođa Malog teatra, govori o značaju predstave u čijem se fokusu nalazi borba žena za svoja prava, ali iz Nušićevog ugla, koji je to predstavio na jedan elegantan i komičan način.

"U predstavi se radi o emancipaciji žene u dvadesetom veku, o tome da žene su tada krenule da se bore za svoja prava, ali kroz jedan naravno komičan način. Nušić je znao to lepo da napiše, da ne ismeje narod i da ne proziva njegove loše osobine i njegove mane, nego jednostavno da se svako pronađe u svakom liku i u svakoj priči.“

Cela vest...O Zenitu i zenitizmu sa Irinom Subotić

31.05.2018

Galerija Fakulteta umetnosti organizuje predavanje pod nazivom „Zenit i zenitizam“, prof. dr  Irine Subotić, u četvrtak, 31. maja 19 časova u prostorijama Fakulteta umetnosti u Mitrovici.

Tema predavanja profesora emeritusa iz Beograda,

Cela vest...