"Primadone" u Mitrovačkom dvoru

02.04.2018 posted by: RADIOSRB

Pozorišna predstava “Primadone” u kojoj uloge tumače legendarne glumice srpskog glumišta Tanja Bošković i Rada Đuričin biće odigrana večeras od 20 časova u Mitrovačkom dvoru.

Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Dara (Rada Đuričin) i Milena (Tanja Bošković) su žene u “najboljim”

godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, su ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.

“Primadone” je tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera, gde originalna muzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone sa velikim uživanjem pevaju naglašavaju ove dramaturške vrednosti. Predstava “Primidone” u režiji Irfana Mensura je inspirisana dramskim delom “Opsada Lenjingrada” savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.