Treći Sajam obrazovanja u Gračanici

29.03.2018 posted by: RADIOSRB

Sajam obrazovanja "Dođi i informiši se", održan je u Gračanici. Srednjoškolci su, uz pomoć svojih profesora i direktora škola razgledali štandove na kojima su informacije dobijali u direktnom razgovoru sa stručnim licima fakulteta.

Natalija Prlinčević, član organizacionog odbora sajma obrazovanja, kaže za KFOR radio da je ove godine odziv srednjoškolaca  bio bolji u odnosu na prethodne godine.

“Organizovanje sajma obrazovanja u Gračanici je već postala tradicija. Sajam pre svega namenjen srednjoškolcima, odnosno maturantima koji ove godine završavaju srednju školu i trebaju da se odluče koji će fakultet upisati. Na sajmu je učestvovao veliki broj fakulteta gde su bili u prilici da se u dobrom svetlu prikažu prisutnim srednjoškolcima, odnsno što bolje predstave svoj program. Odziv je ove godine bio veoma dobar,  bolji u odnosu na ptrethodne dve godine, mogu da kažem da su srednjoškolci sve više zainteresovani za ovakve sajmove”.

Ekonomski, Pravni, Medicinski fakultet, Fakultet za fizičku kulturu, Akademija umetnosti, samo su neki od fakulteta koji su predstavili svoje programe, smerove, literaturu na štandovima Sajma obrazovanja.

Ove godine predstavljena je i Škola filmske magije , kroz koju je u prethodne tri godine prošlo više od 500 polaznika. Zahvaljujući ovoj školi stvoren je tim koji u svakoj prilici može da realizuje dokumentarni film ili spot.

Organizator Sajma obrazovanja je Dom kulture Gračanica, NVO Omladina napred,  a pokrovitelj sajma je opština Gračanica. Naredne nedelje održaće se još jedan sajam, kada će se svršenim osnovcima predstaviti srednje škole.