Admiral Foggo i komandant Cuocci razgovarali sa studentima

21.03.2018 posted by: RADIOSRB

KFOR je u saradnji sa univerzitetom AAB i kosovskim Centrom za bezbednosne studije, organizovao debatu na kojoj su specijalni gosti bili Admiral James Foggo III i komandant KFOR-a, general-major Salvatore Cuocci. Između ostalog, oni su razgovarali o važnosti uloge NATO-a na Kosovu, pozivajući se na stalnu spremnost i podršku misiji očuvanja mira i stabilnosti. "Stvaranje i održavanje sigurnog i bezbednog okruženja je od najveće važnosti. Ovde smo da pomognemo Kosovskoj policiji, ali svi možete da doprinesete

prijavljivanjem korupcije i kriminala. Drago mi je da primećujem ekonomski razvoja na Kosovu, napredak u atlantskim integracijama i najvažnijim institucijama. Mislim da ima svetlu budućnost i željno čekam da vidim Kosovo kao deo evro-atlantskih zemalja", rekao je ekskluzivno za Radio KFOR-a, Admiral James Foggo III.

Sa druge strane, komandant KFOR-a je rekao da je optimista u pogledu budućnosti Kosova, jer, kako je naglasio, najveći procenat stanovništva čine mladi ljudi.

"Nadam se da će vaša budućnost biti vrlo brzo u Evropi. Takođe se nadam poboljšanju bezbednosti, mislim da smo na pravom putu, i želim da naglasim da je KFOR još uvek ovde, odlučan da sačuva i održi stabilnost i slobodu kretanja", zaključio je komandant KFOR-a, general-major Salvatore Cuocci.