Ranilug: Izložba likovnih radova

06.03.2018 posted by: RADIOSRB

U prostorijama doma kulture u Ranilugu 07.marta 2018. godine sa početkom u 18h biće otvorena izložba likovnih radova, autora Marije Mojović Filipović, Milene Cvetković, Milorada Stoiljkovića, Bobana Filipovića, Slaviše Mihajlovića i Lazara Aleksića.

Slobodan Miljković jedan od osnivača kulturnog skloništa Krik za radio KFOR govori više o ovoj izložbi.

“Jedna izložba je već održana, na godišnjicu održavanja Kulturnog skloništa Krik, a sada se izložba prenosi i u Domu kuture u Ranilugu , tako da je cilj da što više ljudi vide izložbu. Biće predstavljeni radovi umetnika, s tim što je sada u sklopu same te izložbe ušao i Milorad Stoiljković, takođe jedan od umetnika iz Ropotova".

Prema Slobodanovim rečima, imali su veliki broj aktivnosti koje su u početku uključivale filmske i književne večeri, a kasnije su iste proširene raznim kolonijama gde izdvajamo likovne i fotografske, kao i izložbe sa radovima koji su tu nastali.

“Biće predstavljeni radovi umetnika koji rade  različitim kombinovanim metodama, s tim što imamo sklupture koje radi Slaviša Mihajlovic, imamo crteže grafike rađene sito tehnikom kao i slike na platnu.”

Kulturno sklonište krik je neprofitabilno udruženje građana, koji ima za cilj promociji  kulture nauke i umetnosti. Promovisanje na  različite načine, tako što organizuje kreativne radionice, tematske večeri poput filmskih večeri, književnih večeri i istorijskih večeri. Otvorena je za sve ljude od najmlađe do najstarije, svi koji imaju želju da dođu i da se posvete ideji kulture nauke i umetnosti.