Vreme za Impuls žene

05.03.2018 posted by: RADIOSRB

Povodom Međunarodnog dana žena, galerija "Akvarijus" od 28. februara do 8. marta organizuje program "Vreme za Impuls žene". Tokom devet dana programa,  u Akvarijusu će biti predstavljeni scenska umetnost, književnost, muzika, filmovi koje potpisuju ženski autori koji su deo svog života proveli i stvarali na Kosovu. Gala Šalipur i Danica Stanković predstaviće premijerno performans Impuls, a kako je ovaj projekat nastao kao i vise o ovom dešavanju za

radio Kfor govori Gala Šalipur. “Ceo projekat je zapravo nastao spontano pitanjem Aleksandra i Miljane da učestvujemo u njihovoj nedelji ženskog impulsa i nekako se samim tim nametnula tema i ideja da se i performans tako zove, a sa druge strane htele smo da predstavimo zapravo taj Impuls koje žene u današnjem periodu uvek suzbijaju, svoju seksualnost, svoju slobodu, svoje bilo šta, samo zato što su žene, jer koliko god govorili da smo slobodni i da imamo slobodu govora, mislim da je nemamo još uvek.”

Performans će biti održan u ponedeljak 5. marta 2018. godine sa početkom od 21 čas. Pored Gale Šalipur i Danice Stanković  nastupiće i  Lea Jevtić koja je inače asistent u režiji i konsultant pri izboru muzike.

Tokom trajanja „Nedelje ženskog stvaralaštva" svakog dana od 9 do 19 časova biće izložen veliki broj artefakata trideset likovnih umetnika, a posetioci će imati priliku da po najpovoljnijim cenama kupe veliki broj umetničkih dela.