"Prva ljubav puta dva" - Olivera Petrović

02.03.2018 posted by: RADIOSRB

Pod pseudonimom Olja Vido Jakov piše blog na sajtu Buke, jedna je od deset najčitanijih blogera u regionu, objavljivala je svoju poeziju u Bosni, Hrvatskoj, Prištinskom Jedinstvu, Beogradu i stekla zavidan broj čitalaca. A kako i sama kaže u detinjstvu se nije posebno izdvajala od svojih vršnjaka.

„Što se pisanja tiče ja sam oduvek pisala, još kao klinka u osnovnoj školi, ali nisam pisala ništa u značajnijoj meri nego samo ono šta su radili i moji vršnjaci, znači bavila sam se pisanjem u sklopu domaćih zadataka. U srednjoj školi sam počela da pišem poeziju zato što prosto nisam znala da napišem dnevnik, proza mi nekako nije išla i nisam je puno volela. Iz srpskog sam u srednjoj medicinskoj školi čak imala i jedinice i dvojke na pismenim zadacima, ali sa poezijom mi je nekako bilo mnogo lakše da izražavam svoje emocije“, kaže u specijalnom intervjuu za KFOR radio psihološkinja i pesnikinja Olivera Olja Petrović iz Prištine.

Kada je bila student izdala je utrojenu zbirku poezije "Jedan život devet smrti", "Iza čela", i "Šta je to

odrastanje".

„Kada je reč o knjizi, izdala sam tri knjige odjednom, sve tri knjige je ilustrovao pokojni slikar Milić od Mačve. Izdate su u tiražu od 1000 primeraka u Beogradu 2000. godine i ceo tiraž je prodat za manje od dva meseca, za nekih mesec i po dana, ja nažalost imam samo jednu jedinu knjigu, jedan jedini primerak.“

Od danas se u štampi može naći i njena četvrta knjiga poezije pod nazivom „Prva ljubav puta dva", čijom kupovinom pomažete projekat "Umetnost. Sloboda. Snaga." koji je namenjen deci iz Prihvatilištu za decu Beograda, a na radost kako dece tako i odraslih ova knjiga poezija je bogata humorom, što možete i zaključiti iz sledećih stihova:

“Svako ima ljubav prvu, a ja ih čak imam dve.

Kad igramo žmurke, ne znam gde ću pre.”

Imenovana knjiga za decu odštampana uz finansijsku podršku Ninoslava Milenkovića generalnog direktora "Jugo impeks EER" iz Niša i Fondacije Karić, i može se kupiti ili naručiti na adresi izdavača Karić Fondacije:

Adresa: Terazije 28 ( II sprat)

11000 Beograd, Srbija

Tel. : (+381 11) 3629-193, (+381 11) 3629-194

E-mail: kf@karicfoundation.com