Predstava "Elza i zaleđeni Hans"

01.03.2018 posted by: RADIOSRB

U organizaciji Кulturnog centra ”Dragica Žarković”  2. marta 2018. godine  biće izvedena predstava "Elza i zaleđeni Hans" po motivima crtanog filma "Zaleđeno kraljevstvo." Predstava  će biti odigrana  u dva termina od 11h i od 12:30h. Direktor kulturnog centra Miodrag Radomirović za KFOR radio kaže da je predstava “Elza i zaleđeni Hans” predviđena planom i

programom rada kulturnog centra Dragica Žarković za 2018 godinu.

Predstava “Elza i zaleđeni Hans” uklapa se u sve naše programske aktivnosti, posebno ovaj deo koji je predviđen najmlađima. Trudimo se da dečijim predstavama bar jednom mesečno damo priliku školskoj deci da uživaju u divnim komadima koje će ih nasmejati i njihov život učiniti lepšim”.

Radomirović ističe da su se ovoga puta odlučili za ovu predstavu koja je rađena po Ardesenovoj bajci i radnja se odvija u gradu Arendelandu.

“Princeza Elza poseduje posebnu natprirodnu moć da sve što poželi pretvori u led, i zbog toga mora stalno da nosi rukavice. Njena mlađa sestra princeza Ana, optimista, pokušava da na svaki način pomogne svojoj sestri da proklestvo prestane i da Elza konačno može da skine rukavice. Sa druge strane, u komadu "Elza i zaleđeni Hans" za princezu Anu bore se svim snagama princ Hans i Kristof, skromni prodavac leda. Izboriti se za pravu ljubav, nimalo neće biti lako”.

Kao nezaobilazni dodatak ove priče, urnebesno smešni sneško Olaf publici će dočarati i predstaviti sve likove na dvoru, i nasmejati nas do suza.

Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha i snaga sestrinske ljubavi glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom.

U predstavi igraju, Jovana Petronijević, Nina Grahovac, Jovan Ljubenović  i Saša Đurašević.