Javne službe na stalnom dežurstvu, putevi prohodni

28.02.2018 posted by: RADIOSRB

Povodom aktuelnog zimskog nevremena i niskih temperatura, građane najčešće interesuje prohodnost puteva, kako glavnih tako i lokalnih, pa smo s tim u vezi stupili u kontakt s direktorom Javnih službi Opštine Gračanica, Vladicom Trajkovićem, koji je za radio KFOR potvrdio da su sve ekipe ove službe na terenu i da održavaju prohodnost puteva:

“Putevi u Opštini Gračanica su prohodni jer su naše ekipe kao i kompanija koja ima ugovor s nama za održavanje puteva, non stop na terenu. Obilazak puteva se vrši redovno u jutarnjim i večernjim satima, a ekipe se i vanredno upućuju, posipaju so i rizlu i 

putevi se čiste.“

Trajković posebno naglašava da pored pomenutih ekipa, dežuraju i one koje se odazivaju na poziv stanovništva u slučaju da im auto, usled snega i leda, sklizne s puta ili ostane na bilo koji drugi način onemogućen za vožnju.

“Ove ekipe se odazivaju na poziv stanovništva u slučaju ako, primera radi, neko sklizne s puta u kanal ili dođe do neke druge havarije na vozilu. Svi mogu slobodno da nazovu”, naglašava on.

Poziv se moze uputiti direktno Javnoj službi ili preko besplatnog poziva na br. 112, koji Agencija za vanredne situacije, prebacuje na službe Opštine Gračanica.

Takođe, na poziv Gerontološke službe koja je morala da obiđe nekoliko starih lica, Javna služba je poslala na teren ekipe koje su očistile puteve, na taj način omogućavajuci pomenutoj ustanovi da izvrši svoju plemenitu misiju.