Admiral Foggo III i General Everard posetili Kosovo

22.02.2018 posted by: RADIOSRB

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, Admiral Džejms Foggo III i zamenik vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu, general ser Džejms Everard, boravili su u poseti Kosovu gde su održali konferenciju za novinare u Glavnom štabu KFOR-a u Prištini. Admiral Foggo je izrazio podršku NATO-a i rekao da vidi svetlu budućnost na Kosovu. On je posebno izdvojio pozitivne promene u pogledu stabilnosti i vladavine prava, ističući važnost nedavno održanih izbora bez incidenata. U obraćanju medijima,

između ostalog, Admiral Džejms Foggo III rekao je:

"Budućnost Kosova je veoma svetla, primetio sam da postoje stabilnost i vladavina prava, kojoj doprinose na prvom mestu Kosovska policija, zatim misija EULEX i KFOR. Veoma sam zadovoljan što vidim da, gde god da odem, ljudi cene KFOR, prilaze nam i zahvaljuju", rekao je admiral Foggo.

Zamenik vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu, general ser Džejms Everard izjavio je za Radio KFOR da će se podrška NATO-a na Kosovu nastaviti: "Sve što će Kosovo učiniti je uz pomoć misije KFOR-a i međunarodne pomoći, i ono što je važno je da će se naše prisustvo ovde nastaviti", istakao je on.