Mlađim selekcijama FK Trepča 150 lopti

22.02.2018 posted by: RADIOSRB

Mlađim selekcijama FK Trepča od strane švajcarskog kontigentna KFOR-a donirano je 150 lopti, kako bi u ovom fudbalskom klubu nastavili sa usavršavanjem najmlađih članova. Mladim fudbalerima fudbalske lopte su uručene u balon sali FK Trepča u Zvečanu.

Darko Kompirović, koordinator u radu sa mlađim kategorijama, za KFOR radio kaže da je  donacija  švajcarskog kontigenta od velikog značaja  za klub.

„Od švajcarskog KFOR-a dobili smo 150 lopti, gde smo sa tom donacijom bukvalno podmirili svakog člana fudbalskog kluba koji trenira u našoj mlađoj selekciji. Sada smo u prilici da u trenažnom procesu

svako dete dobije loptu sa kojom može da usavršava svoju igru.“

Kompirović  ističe da je do saradnje došlo, kada je jedan od trenera stupio u kontakt sa narednikom iz Švajcarskog KFOR-a. Tada je dogovorena saradnja, a ubrzo nakon toga stigla je i donacija.

U klubu trenutno trenira oko 200 članova, od toga najveći deo ide na mlađe kategorije gde se radi sa  školskim uzrastom od 7 do 14 godina, zatim klub radi i sa selekcijama pionira i kadeta.

FK Trepča je osnovan 1932 godine. Najuspešniji period kluba je sezona 1976/77. kada je klub osvojio prvo mesto u Drugoj saveznoj ligi i time po prvi put u istoriji obezbedio učešće u Prvoj ligi SFR Jugoslavije. Prvu sezonu u elitnom rangu su završili na poslednjem 18. mestu, tako da su već nakon jedne sezone ispali u niži rang. Ali klub je te iste sezone 1977/78. napravio i najveći uspeh u istoriji kluba igravši finale Kupa.