Život i rad DJ - DJ DAKA

02.02.2018 posted by: RADIOSRB

Dalibor Spasić ili DJ DAKA iz Mitrovice, se didžejingom bavi 18 godina, tada je kaže odradio prvu žurku, ali je i pre toga počeo sa obradom muzike i izradom setova svih žanrova.

“Pa sve zavisi gde radim, na koja mesta, uglavnom je to mešavina elektronike i naše zabavne i narodne muzike. Uglavnom su to u remixima koje ja pravim ili od kolega pozajmljujem, skidam sa neta. Muzika, uglavnom žanrovi koje ja koristim su house, pa onda ide EDM, rap, dap strep, trance, techno, moombahton, balkaton, tako da to su neki žanrovi koje umiksam u toku večeri, da ne bude monotono i da budu svi

zadovoljni.”

DJ Daka nastupa širom Kosova i regiona, ali je njegove setove slušala publika i na različitim festivalima širom sveta. 

“Učestvovao sam na više amaterskih takmičenja, jedan od najznačajnijih je i Rapsody travel gde sam osvojio drugo mesto. Na tom takmičenju sam osvajanjem drugog mesta, imao priliku da puštam Španiji u diskoteci Tropics, u Ljoret de Maru CLub, takođe i u Barseloni u Opijumu, kao i na brodu, to je bila njihova ekskurzija, gde sam se odlično pokazao i odatle kreće baš ono karijera didžejinga.”

Didžejevi uglavnom rade u toku noći, zato nije uvek lako baviti se ovim poslom, ali se ipak za sve nađe vremena i prostora, kako Daka kaže, ključ uspeha je ljubav.

“Iz ljubavi prema muzici ja danas zarađujem za život, iz ljubavi prema supruzi sam dobio dete, tako da od ljubavi sve počinje i našoj omladini i slušaocima bih poručio da se to ne zaboravi, da se malo vratimo toj zaboravljenoj ljubavi.”

DJ Daka nastupa u diskoteci “Sfens” u Mitrovici a po prvi put će zabavljati i publiku u kafani “Staro mesto” u Gračanici.