„Sport je zakon“ – turnir u basketu

02.02.2018 posted by: RADIOSRB

Turnir u basketu (tri na tri) pod nazivom „Sport je zakon“ održan je u Mitrovici, u hali O.Š. „Branko Radičević“. Ovaj turnir je organizovao klub „Budi muško“, koji funkcioniše u sastavu O.E.K. Sinergija iz Mitrovice i ovo je prvi put da organizuju neku sportsku manifestaciju.

Detalje i dešavanja sa turnira, za radio KFOR, preneo nam je Ognjen Sikimić, predstavnik kluba „Budi muško“:

„Prijavljeno je bilo 18 ekipa, turnir je trajao sat i po vremena i dodelili smo neke simbolične nagrade za učesnike ,kao što je naš promo materijal.”

O broju učesnika, ali i o broju publike, odnosno o samim pravilima turnira, Ognjen je rekao sledeće:

“Učestvovalo je pedesetak takmičara, a bilo je i oko 40 gledalaca. Utakmice na turniru su organizovane po klasičnim pravilima odnosno igralo se tri na tri plus jedna zamena.”

Sport je, tvrdi Ognjen Sikimić, važan deo života mladih i ovim turnirom je pokazano omladini da je bolje baviti se sportom nego dangubiti na ulici.

“Ciljna grupa su bile mlađe osobe  u rasponu od 13 pa  do 26 godina starosti,  koje su imale pravo na učešće. Ovim smo hteli da podignemo svest mladih da je sport  veoma važan kod mladih ljudi i želimo da ih ovim sklonimo sa ulice i pokažemo im šta je prava stvar.”

Na kraju, Sikimić je objasnio i opšte ciljeve i aktivnosti grupe “Budi muško”, koja je deo mnogo veće organizacije, Omladinskog edukativnog kluba “Sinergija”:

“Cilj kluba “Budi muško” je podizanje svesti kod adolescenata, da budu aktivni učesnici u društvu i u cilju rešavanja svojih problema. Svesni dešavanja, najvažnija je edukacija i sastavni je deo naših aktivnosti. Osim toga, tu se rađa i veliko drugarstvo.

Da dodam, u sklopu “Sinergije” postoji i ženski pandan klubu “Budi muško”, “Ž Tim”, koji je, takođe, uzeo učešće na ovom turniru”.