Prva Škola baleta u Gračanici

01.02.2018 posted by: RADIOSRB

Mnoge devojčice sanjaju čarobni san - da budu balerine, a možda se kroz određeno vreme nekima i san počne ostvarivati… U Gračanici se po prvi put otvara i skola  baleta,smer klasičnog baleta, a sa decom će raditi prvi solista baleta Narodnog pozorišta iz Beograda Aleksandar Ilić.

Kakva je to umetnost priča nam urednica muzičkog

programa u Domu kulture u Gračanici Snežana Petrović.

"Škola baleta je nastala sa idejom da se deci približi umetnost i ples na jedan kreativan i interasantan način, kako bi se deci lepota i vrednost baletske umetnosti priblizili na sto verodostojniji način. Škola baleta organizuje i kreativne radionice kroz ples, javne časove i mogućnost učestvovanja na javnim nastupima i takmičenjima. Pre svega da kazem da je ustvari  balet umetnički ples to je igra na pozornici u kojoj se njenim pokretima dočaravaju emocije i osećanja igrača, to je ustvari govor tela.”

Prvog meseca će članarina biti besplatna za sve polaznike, a od svakog sledećeg meseca članarina ce se naplacivati u iznosu od 300 dinara.

,,Casovi ce biti odrzavani vikendom,zbog obaveza dece i koreogafa, bice u zavisnosti od prijavljene dece. Deca će biti podeljena u grupe radiće se pre i posle podne,to će biti dvočasi, sat i po vremena pre i sat ipo vremena posle podne, vikendom.”

Svi zainteresovani dečaci i devojčice uzrasta od 5 do 10 godina  mogu se prijaviti u Domu  Kulture u Gračanici, pozivom na brojeve telefona 03865488 i 0640933330 ili putem e-mail domkulturegracanica@gmail.com

Svi učesnici skole baleta na kraju ce dobiti sertifikate, a velikim baletskim koncertom predstaviće se u Domu Kulture u Gračanici.