"Pijačni dan u Donjoj Gorenici 2089. godine" u Gračanici

18.01.2018 posted by: RADIOSRB

Pod pokroviteljstvom misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) u Gračanici će biti izvedena predstava „Pijačni dan u Donjoj Gorenici 2089. godine.“ O čemu se tačno radi objašnjava predstavnik Omladinske organizacije Sinergija – Stefan Veljković:

„Omladinska organizacija Sinergija iz Mitrovice organizuje 18. Januara u Domu kulture “Gračanica” svoju 10. pozorišnu predstavu koja nosi naziv “Pijačni dan u Donjoj Gorenici 2089. godine.” Kao što možete da procenite na osnovu samog naziva pozorišne predstave ona je jednog futurističkog karaktera i treba da posluži kao jedna opomena nama, šta bi moglo da se desi te kobne 2089. godine ukoliko sada ne promenimo nešto u našem društvu nabolje, kad je reč o vrednosnim stavovima, pogotovu mladih ljudi ali I ostalih naših sugrađana. Ovu pozorišnu predstavu u Gračanici organizujemo iz neizmernu pomoć

omladinskog udruženja iz Gračanice koje se zove “Omladina napred”, ali naravno i uz tehničku podršku doma kulture “Gračanica”. Inače ne bih previse otkrivao o samoj pozorišnoj predstavi ali bih samo rekao da je publika u Mitrovici, u Šilovu, Raški, Leposaviću i u Zubinom Poroku bila oduševljena pozorišnom predstavom, jer ona nije da kažemo nekog ozbiljnijeg karaktera već je onako humoristična u onom krajnjem smislu, tako da pozivam sve naše sugrađane da dođu večeras u 19 časova u dom kulture “Gračanica”, ulaz je besplatan i nadam se da ćemo uživati svi zajedno.”

Predstavu „Pijačni dan u Donjoj Gorenici 2089. godine“ izvodi pozorišna grupa „Budi muško“ koja funkcioniše u okviru omladinske organizacije Sinergija iz Mitrovice.