Koncerti povodom dočeka Nove Godine

12.01.2018 posted by: RADIOSRB

Uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju, kao i vatromet 13. januara će na Kosovu biti organizovan tradicionalni doček Pravoslavne Nove Godine.

O nastupu jedne od najuspešnijih rok grupa bivše Jugoslavije „Crvene Jabuke“, uz čije su hitove poput: „Volio bih da sam tu“, „Ima nešto od srca do srca“, „Sviđa mi se ova stvar“, „Beži kišo s prozora“ odrastale mnogobrojne generacije, za radio Kfor predsednik Lokalnog saveta mladih iz Leposavića Dušan

Milanović:

„Nastupaće poznata rok grupa Crvena Jabuka sa početkom u 22 časa, a kao predgrupa će nastupati grupa Anno Domini u 21 čas. Iskoristio bih priliku da pozovem sve vaše slušaoce da nam se pridruže u što većem broju kako bi zajedno dočekali Srpsku Novu Godinu.“

Svi zainteresovani mogu početak Nove Godine po Julijanskom kalendaru dočekati i na centralnom trgu u Gračanici.

„Doček Pravoslavne Nove Godine biće organizovan na centralnom trgu u Gračanici sa početkom u 21 čas. Meštane opštine Gračanica će zabavljati Goca Trzan i Biljana Sečivanovic. Za ovu priliku opština Gračanica je obezbedila organizovan prevoz za meštane iz okolnih sela“, kaze Nevena Đurović, predstavnik organizatora ovog kulturno-zabavnog programa.

U Mitrovici će biti organizovana „Ulica otvorenog srca“ koja će biti održana u pešačkoj zoni sa početkom u 12 časova, gde će kao specijalni gost nastupiti Leontina Vukomanović, a najmlađe će zabavljati animatori za decu. Proslava će zvanično početi u 21 sat nastupom lokalne pop-rok muzičke grupe, a u glavnom delu programa okupljene će zabavljati pop grupa Zana.