Novogodišnji multietnički koncert

28.12.2017 posted by: RADIOSRB

U bazi Kfora u Prištini održan je multietnički novogodišnji koncert, muzičkih škola “Prenk Jakova” i “Stevan Hristić”. Učenici ovih škola pripremili su bogat muzički program, a njihovi nastavnici, roditelji kao i veliki broj pripadnika Kfora su uživali u različitim delima poznatih kompozitora.

Komandat Kfora general-major Salvatore Kuoći zahvalio se deci na uložen trud i  dodao da ovaj koncert dokazuje da muzika ne poznaje granice i da samo kroz uzajamnu posvećenost i saradnju možemo

izgraditi svetliju budućnost za sve nas.

„Veliko mi je zadovoljstvo da budem domaćin ovogodišnjeg prazničnog koncerta, koji je simbol zahvalnosti muzičkih škola "Prenk Jakova" i "Stevan Hristić" prema međunarodnoj porodici Kfora i zaista mi je drago da se ovako veliki broj dece, zajedno sa njihovim roditeljima i nastavnicima, okupio večeras ovde. Prvo bih želeo da se zahvalim deci koja će nas večeras zabavljati svojom pesmom i izvođenjima na različitim muzičkim instrumentima. Znam da je uloženo mnogo nedelja vežbanja i proba kako bi ovaj koncert bio uspešan, i zato bih se zahvalio našim mladim umetnicima i njihovim nastavnicima. Želeo bih da se zahvalim radio KFOR-u i svima koji su bili zaduženi za planiranje i organizovanje ovog događaja.”

Učenici muzičke škole "Stevan Hristić"  rado su se odazvali pozivu KFOR-a da budu deo novogodišnjeg koncerta, i izrazili su zadovoljstvo zbog učestvovanja na ovakvom događaju.

Marija Vulić, učenik muzičke škole "Stevan Hristić" predstavila se publici delom W. Popp-a i za K4 radio kaže:

“Danas smo u prilici da saznamo više o drugim kulturama, jeziku i navikama i steknemo nova prijateljstva kroz muziku. Pravo je zadovoljstvo prisustvovati jednom ovakvom događaju.”

Direktori su zadovoljni koncertom koji su đaci njihovih škola izveli.

"Ovo je prvi put da učestvujemo zajedno sa učenicima prištinske škole i nama je velika čast i zadovoljstvo zbog toga, i nadam se da ćemo nastaviti ovakvo druženje. Kao i uvek poruka bi bila da muzika spaja i da muzika ne poznaje granice", rekao je Ivan Jovanović, direktor muzičke škole “Stevan Hristic”.

Publika je mlade umetnike nagradila velikim aplauzom a komandat Kfora general-major Salvatore Kuoći je deci poklonio novogodišnje paketiće i čestitao predstojeću Novu Godinu.