Lutkarska predstava "Budi to što jesi"

22.12.2017 posted by: RADIOSRB

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice niže uspehe na brojnim festivalima, a ovu godinu smatraju jednom od uspešnijih, kaže predstavnik ovog amaterskog pozorišta, Aleksandar Gudžić.

„Pa mogu da kažem da je ova godina jedna od kako bih rekao produktivnijih znate. Ove godine smo imali dve predstave. Druga predstava koju je AP Janićije Popović napravilo sa prethodnom predstavom, predstavom „Kući“ smo obišli sve festivale u zemlji i

nismo se samo takmičili već smo uzimali nagrade.“

Publika u Gračanici će za vikend imati priliku da odgleda novu predstavu u režiji Boška Boškova.

„Predstava “Budi to što jesi” je lutkarska predstava i to je nešto što prvi put radimo i u toj predstavi glume deca, članovi Amaterskog pozorišta Janićija Popović. Predstava govori o jednom tužnom psu jazavičaru koji je nezadovoljan svojim izgledom i pokušava da taj problem reši savetovanjem sa drugim nekim životinjama i svaka od tih životinja ga negde savetuje kako treba da izgleda a da ga druge životinje ne bi ismejavale. Da li je u tome uspeo saznaće svako ko bude 24. decembra  u 19 časova došao u Dom kulture “Gračanica” i odgledao predstavu.”

Reditelj ove predstave Boško Boškov poručuje mladima da budu ono što jesu, da se ne trude da budu ono nešto drugo, jer time gube svoj identitet!