Završen 3. Međunarodni festival filma

16.12.2017 posted by: RADIOSRB

U Domu kulture “Gračanica“ sinoć je završen 3. Međunarodni festival filma.

Reditelj Danilo Bećković, čiji su filmovi "Mali Budo" i "Jesen Samuraja", proglašeni za najbolje na prvom i drugom Međunarodnom festival filma, obratio se publici rečima:

“Jako mi je drago što je festival u Gračanici i mislim da je to sjajno mesto. Dom kulture Gračanica radi jedan fenomenalan posao i imali ste priliku da pogledate

celokupan pregled najboljih srpskih filmova iz prošle godine. Sledeće godine će biti još bolje. Znamo šta se sve snima, tako da će festival biti uspešniji.”

Publika u Gračanici je imala prilike da pogleda program sastavljen od najznačajnijih ostvarenja domaće i strane produkcije uz odličan izbor sinronizovanih 3D crtanih filmova za najmlađe posetioce.

Festival je otvorio aktuelni bioskopski hit “Na Mlečnom putu” reditelja Emira Kusturice, a prikazana su  i druga  zapažena filmska ostvarenja kao što su “Biser Bojane” u režiji Milana Karadžića, „Stado“ prvenac režisera i glumca Nikole Koja, “Rekvijem za gospođu J” režisera Bojana Vuletića,  blokbaster franšiza „Planeta majmuna“ režisera Meta Rivesa i komedija „The books od knjige“ režisera Zorana Markovića.

Za najbolje ostvarenje, glasovima publike, proglašen je film "Stado" u režiji Nikole Koja.