15. Norht City Jazz & Blues festival

29.05.2017 posted by: RADIOSRB

Od 30. maja do 02. juna. održaće se jubilarni 15. po redu North City Jazz & Blues  festival. Prvog dana festivala, u utorak 30. maja u klubu Soho bar od 21 čas nastupiće Milica Dobrić Quintet - sastav oformljen od strane muzičara i studenata Jazz akademije u Beogradu, a koji čine Milica Dobrić – vokal, Stevan Milijanović – klavir, Denis Nikičić – gitara, David Gegić - kontrabas i Dimitrije Mojsijević - bubnjevi. 

Nakon njih nastupiće i Kabadayas - bend koji svira muzički žanr koji predstavlja mešavinu tradiocionalne muzike i ritmičkih izraza koji razbija granice postavljene u džezu, a čiji sastav čine Đole Maksimovski – Bass gitara, Dino Milosavljević – bubnjevi, Zoran Kostadinovski – gitara i Goran Bojcevski - klarinet.

U sredu 31. maja u istom klubu od 21 čas imaćete priliku da uživate uz Sedlare i Saleta - čoveka koji je u skoro svakom muzičkom žanru učestvovao kao kompozitor, izvođač ili producent, i uz SD power trio Sakis Dovolis - Pop/rock gitaristom, pevačem i testopiscem koji je nakon dugo godina zajedno da svojom braćom Fotis-om Devolis-om – bass gitara i Nick-om Kalivas-em – bubnjevi, oformio ovaj Power trio.

Glavni program je u domu kulture Trepča u Zvečanu. U četvrtak 1. juna od 20 časova otvaranje izložbe slika Stefana Stefanovića „Đavo pleše džez“, u 21 čas nastupa Damjan Pejčinovski trio iz Makedonije čiji sastav čine još i Goran Gesovski – Bass gitara, Borce Kostadinov – saksofon i Jordan Manov – bubnjevi. Nakon njih nastupiće i IRIE FM - vokalno-instrumentalni sastav,koji broji desetoro ljudi, koji aktivno učestvuju u stvaranju muzike za mlade ljude.

2. Juna u 21 čas svira Ratko Zjaca - gitarista iz ZZ Quartet  benda čiji sastav čine još i Simone Zanchini-harmonika, Adam Nussbaum – bubnjevi i Martin Gjakonovski - kontrabas. Isto veče festival zatvara Christone Kingfish Ingram, mlada američka blues i jazz zvezda u usponu.

Prodaja ulaznica u kafeima Be Bop, Incognito, Soho bar i galeriji Aquarius. j