Ljubav je smisao života

28.04.2017 posted by: RADIOSRB

„Čovek, kada se susretne sa ljubavlju, kada ga ista opčini i potpuno preuzme, on ne vidi prepreke pred sobom, svaki cilj izgleda dostižno, svaka ideja je ostvariva i upravo je to ono zbog čega pišem ljubavne pesme i priče“, počinje priču za Kfor radio Nemanja Stević, pisac iz Lapljeg Sela. Smisao života je ljubav, ona nas pokreće, motiviše, usmerava. Spletom srećnih okolnosti, poznanstvo sa jednom devojkom 

probudilo je kod njega ljubav prema pisanju, što je na kraju urodilo plodom, njegovom prvom knjigom „Oprosti nemoć rečima“ koja je objavljena 2014.

„Ja nisam bio jedan od onih koji su se sa književnošču susreli i očarali još u ranoj mladosti, u meni se ta revolucija spremala prilično dugo. Podršku sam imao od svih koji me poznaju, ali bih svakako izdvojio čika Ratka Popovića i Biljanu Nikolić, zahvaljujući kojima je moja prva knjiga ,,Oprosti nemoć rečima" ugledala svetlost dana“, dodaje Nemanja.

Iza sebe ima i zbirku priča i pripovetki „Bila jednom jedna ljubav“, čiji su likovi obični ljudi koji vole druženje i provod, a svoj život doživljavaju kao igru iz koje lako izlaze kao poražena strana. A ono čime nas uskoro može iznenaditi jeste roman, čiju promociju željno iščekujemo.

„Moja druga knjiga, zbirka priča ,,Bila jednom jedna ljubav" je predstavljala iznenadni beg iz poezije u prozu. Trenutno drugujem sa svetom snova, čijim će motivima biti obojen roman koji je u poodmakloj fazi stvaranja. Priča koju sam napisao o momku koji svoju sreću traži u snovima je porasla tokom ovih godina i polako postaje roman. Kada ću je dovršiti nisam siguran, a promocije će svakako biti. Radujem se povratku u Gračanicu, moja prva promocija tamo je ostavila dobar utisak na mene, a nadam se i ostale koji su bili prisutni“, kaže Nemanja za kraj našeg razgovora. J.S.